Játék ötletek és beszélgetésindítók | Szárított gyümölcs
Melyiket vigyem uzsonnára? Csinta minta csomag 20x12g
A 3 legegyszerűbb saját készítésű adventi kalendárium
2022 november 18
Szilvás-meggyes Csintasüti
Ünnepi Játék 2022
2022 december 10
Melyiket vigyem uzsonnára? Csinta minta csomag 20x12g
A 3 legegyszerűbb saját készítésű adventi kalendárium
2022 november 18
Szilvás-meggyes Csintasüti
Ünnepi Játék 2022
2022 december 10
Mindet mutatja

Játék ötletek és beszélgetésindítók a Csinta-erő kártyákhoz

A Csinta-erő  kártya készletet önmagában is megtaláljátok a Csintaboltban, de a még elérhető ünnepi ajánlataink között Adventi naptár is egy teljes készletet rejt, szárított gyümölcs kínálatunk mellett. Ezekben  egy kis útmutatót adunk, gyerekeknek és felnőtteknek is arról, hogy hogyan tudjátok használni a Csinta-erő kártyákat.

Itt megosztjuk veletek,  mert lehet, hogy nektek is gyűlnek már a kártyák otthon amiket a csomagokban találtatok. Ezt a kártyacsomagot nem csak a gyerekeknek szántuk, hanem nektek is : )

Azt szeretnénk támogatni ezzel, hogy minőségi időt tudjatok eltölteni a családban, barátokkal. Tudjuk, hogy mekkora erőfeszítésekkel jár egy családot jólétben, örömben összetartani. Szeretnénk, ha nektek is lenne egy eszközötök, ami a saját belső erőitekkel összekapcsolhat, és néhány ötletet adni, ahogy ezeket a kártyákat használhatjátok:

-Húzhattok egy napi Csinta erő kártyát a családnak. Ez segíthet egy pillanatnyi megnyugvással frissességgel kezdeni a napot, egy szárított gyümölcs Csinta társaságában.

-Este lefekvés előtt, amikor beszélgettek, vagy mesét mondotok, feldolgozzátok a napot, elő lehet keresni, hogy a nap nehezebb pontjain milyen Csinta-Erő segített volna, vagy mi esne jól most, ahogy visszagondoltok rá. Ilyenkor érdemes felfedezni, hogy milyen érzések jöttek fel, és ahhoz keresni a kártyát, ami ezeket felkönnyíti. Például: “Nem akartam, hogy felszólítson Ági néni, nagyon utálok felelni”  Ilyenkor meg lehet kérdezni, hogy  félt , szorongott-e és megkérni, hogy keresse ki a Csinta-erőt, ami itt segíthetett volna, ami lehetne az önbizalom, de lehet, hogy a könnyedség, nyugalom. Engedjétek, hogy ő találja meg az igazit a segítségetekkel. Ha nem találtok ilyet a kártyák közt, találjátok ki, hogy melyik életminőség lehet az, és készítsetek egy kártyát hozzá. Nekünk is elküldhetitek az ötletet.

-Ugyanígy lehet ünnepelni is, ami aznap történt. Milyen Csinta-erőt éltetek meg azzal, ami aznap örömet okozott. Örömteli együtt ünnepelni, és sokszor mégis csak az jut eszünkbe, hogy a bennünk rekedt nehézséget osszuk meg. Itt előkerülhetnek olyan dolgok is, amiket egymásnak köszönünk meg. Mindenkinek, és a gyerekeknek is nagyon jól esik, ha tudják, hogy hogyan tudtak hozzájárulni a jól-létünkhöz, boldogságunkhoz.

-Ha van bennetek feszültség, szomorúság megkereshetitek, hogy éppen melyik kártyán szereplő életminőség az, ami hiányzik, és mit tudnátok ezért tenni most.

-Épp így segíthetitek a családtagjaitokat is, amikor rajtuk látjátok, hogy feszültek, vagy szomorúak, vagy csak látjátok, hogy valami nincs rendben. Felfedezhetitek, hogy mi van velük, mit éreznek pontosan és mire lenne szükségük.  

Hogyan játszhattok a kártyákkal (közben ne feledkezzetek meg szárított gyümölcs Csintáinkról sem)?  

-Kihúzhattok egy kártyát és el lehet mondani, hogy mikor éltétek meg ezt az erőt. Pl: A kitartást, akkor amikor kirándultunk egy napja és az utolsó száz méter nagyon meredeken vezetett föl a csúcsra….

-Kicsit másképp:  Kihúztok egy kártyát és mindenki elmondja, hogy ő miből élné meg az az életminőséget. Mit lenne jó megtenni ezért? Ez azért nagyon fontos, mert mindannyian másból éljük meg ezeket a minőségeket. Pl: van aki a szabadságot az olvasásban, van aki az utazásban éli me.

-Kihúztok egy kártyát és megpróbáljátok elmutogatni a másiknak, aki nem látta, hogy mi van rajta. Eleinte vagy kisebbeknél lehet a kártyán lévő képből kiindulni, nagyobbaknál úgy kell elmutogatni, hogy ne a kártyán szereplő cselekvést játsszuk el.

-Kihúztok három kártyát és egy mesét meséltek belőle közösen. Valaki elkezdi a saját kártyája alapján a következő folytatja az ő kártyája alapján. Csak az erőkből érdemes kiindulni nem a képből, hogy szabadabb lehessen a mese. A honlapunkon és FB oldalunkon megosztunk majd ezzel kapcsolatos további ötleteket.      Meghitt beszélgetéseket kívánunk!

Szeretnél 10%-os kedvezményt kapni a következő rendelésedből?

Regisztrálj a Csinta hírlevélre és te fogsz először tudni az új akciókról.
Csak két percig tart és ígérjük, nem fogunk sokszor zavarni :)
A feliratkozással elfogadod Adatkezelési Szabályzatunkat.
KÉREM A KUPONOM!
close-link