Miért egyre környezetbarátabb a Csinta? Négy pontban
Vegán karácsonyi finomságok – új Csinta receptjeink
2020 december 22
Aki Csintával lefut 100 kilométert – interjú Kovács Gábor ultrafutóval
2021 február 18
Mindet mutatja

Miért egyre környezetbarátabb a Csinta? Négy pontban

A Csinta alkotóközössége természetet szerető emberekből áll. Arra törekszünk, hogy minél kevésbé terheljük a Földet, és erre keressük a megoldásokat. Lehet, hogy a Csinta még zöldebb, mint gondolod?:)

Első pont: finomságok mesterséges hozzávalók nélkül

A Csinták, azaz a finom szárított gyümölcstekercsek és tölcsérek, amit kínálunk Nektek, teljesen természetesek.

Nem tartalmaznak semmi mást, csak gyümölcsöt – illetve a paradicsomos Csintáknál zöldséget – és esetenként magvakat, mézet és fűszereket. Ha Csintát eszel, biztos lehetsz benne, hogy nem fogyasztasz semmilyen állagjavítót, színezéket vagy más mesterséges anyagot.

A tekercseink és tölcséreink mindenképpen az egészséges étrendbe beválogathatóak, ám emellett döntő többségükben a bio élelmiszerek körébe tartoznak, mivel nagyrészt bio alapamyagot vásárolunk hozzájuk. Azért választjuk, amikor tehetjük a bio gyümölcsöt, mert ez kíméli a termesztés során a leginkább a termőföldet.

Második pont: felelős előállítású csomagolás

A csomagolás esetében is a leginkább környezetkímélő megoldásra törekedtünk, ám itt figyelembe kell vennünk, hogy ez a típusú gyümölcstekercs nem csomagolható közvetlenül papírba. A szárított gyümölcsmassza kicsit ragad, és rajtunk kívül a molyok is szeretik 🙂 Azt is szerettük volna, ha nem puritán megjelenésűek a Csinták, hanem tükrözik azt a derűt és bőséget, amit mi a természetben látunk.

A most használt átlátszó műanyagcsomagolásról jó tudni, hogy van egy pozitív tulajdonsága: újrafeldolgozható, ezért beletehetitek a műanyag szelektív hulladékgyűjtőbe.

A papírcsomagolás, amit 2021-től használunk FSC (Forest Stewardship Council) minősítésű papírból készül.

Az FSC embléma azt jelzi a termékeken, hogy azok fa alapanyaga felelős erdőgazdaságból és más ellenőrzött forrásokból származik. Ez a papír úgynevezett tanúsított erdőkből jön: az itt folyó fakitermelés úgy zajlik, hogy a legminimálisabbra csökkentse a fák felhasználásának az erdő növényeire, állataira és egyéb élőlényeire gyakorolt hatását.

Harmadik pont: minimalizált csomagolás is választható

körtés Itthon Maradtunk csomag kevés csomagolással

Itthon Maradtunk – a körtés változat:)

A tavaly elindított Itthon Maradtunk csomaggal még többet igyekeztünk elérni.

Ebben egy darab lezárható zacskóban van 20 darab gyümölcstekercs, elsősorban egy helyen történő fogyasztásra alkalmas tehát. A karantén időszakban ez a megoldás ideális volt, de bármikor jól működhet ez a kiszerelés: valljuk be, aránylag hamar elfogy egy családban bármennyi Csinta.

A minimális műanyagba csomagolt Itthon Maradtunk – nagy örömünkre – hamar népszerűvé vált és az is maradt.

Megjelent a legműanyagmentesebb összeállításunk is tavaly év végén. Most már választhatjátok a Csintákat csatos üvegben is. A 18 darab azonos ízű Csintát az üvegben tudjátok tárolni, amíg el nem fogy, és utána a zárható üveg sokoldalúan felhasználható. Így nem kell műanyagot kidobni, miután a vegán édesség elfogy, még a szelektívbe sem.

Negyedik pont: Csinták a csomagolásmentes boltokban

Ha van elérhető közelségben csomagolásmentes üzlet, akkor ott fel is tudjátok tölteni az üvegeket, vagy más tárolóedényt. Jó hír, hogy most már ezekbe az üzletekbe is megérkeztek a Csinták.:)

Amennyiben visztek bármilyen tárolót – ha nincs nálatok, ott is beszerezhettek környezetbarát csomagolóanyagot, méhviaszos kendőt vagy vászonzacskót – , akkor megtölthetitek különféle termékekkel. Többek közt zöldséggel-gyümölccsel, magvakkal, olajjal, kávéval, kakaóval, édességekkel. És most már Csintákkal is.

Ha netán nem látjátok a gyümölcstekercseket, érdemes rákérdezni, mert megszokott színes csomagolásuk nélkül lehet, hogy nem azonnal fedezitek fel őket.

A csomagolásmentes boltok listáját a Lelőhelyek oldalon találjátok – reméljük, minél többen töltik majd fel a ‘készletet’ ezekben a nagyon pozitív célt szolgáló üzletekben.

Válassz kedvedre termékeinkből

Csinták csatos üvegben

6190 Ft

18 db Csinta csomagolás nélkül csatos üvegben
9 fajtából rendelhetsz: eper, meggy, alma, szilva, sárgabarack, gyömbér, birsalma, körte, és már homoktövises-almás Csinta is van kínálatunkban!

Érdekel!

Szeretnél 1000 ft-os kedvezményt kapni a következő 5000Ft feletti rendelésedből?

Regisztrálj a Csinta hírlevélre és te fogsz először tudni az új akciókról.
Csak két percig tart és ígérjük, nem fogunk sokszor zavarni :)
A feliratkozással elfogadod Adatkezelési Szabályzatunkat.
KÉREM A KUPONOM!
close-link