Vegán desszert termékek helyi termelőktől - csinta.hu
10 ok, amiért érdemes gyümölcsöt fogyasztanunk
2020 június 29
Aszalt alma, birs, eper – hogy készülnek nálunk kézműves módszerrel?
2020 szeptember 7
10 ok, amiért érdemes gyümölcsöt fogyasztanunk
2020 június 29
Aszalt alma, birs, eper – hogy készülnek nálunk kézműves módszerrel?
2020 szeptember 7
Mindet mutatja

Vegán édességek helyi termelőktől – ezt nyújtja a Csinta:)

Vegán desszert termékeink készítésének, és voltaképpen saját életmódunknak is fontos része, hogy minél egyszerűbben igyekszünk a dolgokat csinálni. A finom aszalt gyümölcstekercsek, amiket kínálunk, a legtöbb esetben természetes módon előállított összetevőket tartalmaznak az általunk készített vegán édességek. Emellett lehetőleg a közeli termelőktől vásárolunk; ebben a cikkben szeretnénk egy kicsit azzal foglalkozni, miért fontos ez utóbbi.

A kulcs a jó alapanyag

Bármilyen termék készítésénél fontos lépés, hogy az alapanyagokat be kell szerezni – nagybani vagy termelői piacon, vagy például szakmai kapcsolatokon keresztül.

Nagyon fontos az ár a vételnél, hiszen ez meghatározza a késztermék árát is. Ám ha igazán jó dolgot szeretnénk nyújtani a vevőinknek, akkor nem a szimpatikus termény ár a mindenek feletti szempont, hanem a minőség. Amikor Csintát készítünk, amely gyakorlatilag pár alap gyümölcsből és esetleg plusz fűszerekből, magokból áll össze, akkor mindent meghatároz az általunk beszerzett alapanyagok minősége. Mi nem javítjuk fel egy kis cukrozással, egy kis plusz adalékkal a végeredményt :).

meggy a fán..

Amit beteszünk a gyümölcsmosó gépbe, majd ledaráljuk, aszaljuk, lapítjuk – legyen az szilva, meggy, birsalma vagy más – abból áll vegán desszert szeletünk.

vegán édességek - meggyből is

..meggy leszedve a Biofaktúránál

A magyar termelők mellett vagyunk

Olyan gazdákkal működünk együtt, akik elég közel vannak hozzánk ahhoz helyileg, hogy meg tudjunk ismerkedni a módszereikkel. Célunk az is, hogy támogassuk a hazai gazdálkodókat.

Emellett, ha például nem Paraguayból vagy Spanyolországból rendelünk, sokkal frissebb gyümölcsökkel és zöldségekkel dolgozhatunk.

Bizonyára tudjátok, minél frissebb árut vesztek a piacon, annál több vitamin van benne. Mi ezt a vitamin mennyiséget szerencsésen át is adjuk a vásárlóknak. A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárításnak köszönhetően a Csinták esetében benne marad a gyümölcsökben minden tápanyag, és természetesen megőrződik az eredeti íz, aroma.

A Csinták a legtöbb íznél bio gyümölcsből készülnek. A bio élelmiszerek legfontosabb ismérve, hogy nem tartalmaznak vegyszereket, felesleges adalékanyagokat – mi döntően ilyen alapanyagokkal dolgozunk, melyeket aztán adalékmentesen dolgozunk fel.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a biogazda lesimogatja a növényekről a bogarakat, ő is permetez, csak másképp.

Barack szüret

Vegán édességeink készítésének alapja – jó kapcsolat a helyi termelőkkel

A gazdaságok, akikkel együttműködünk, többségében hosszú ideje partnereink. Legnagyobb és legrégebbi partnerünk a Biofaktúra, amelyet a Hámori család vezet: az apuka kezdte a gazdálkodást, fia és lánya is csatlakozott ehhez, és most az ifjabb Hámori Árpáddal vagyunk kapcsolatban.

A Biofaktúrától – melyet a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőriz – szerezzük be az almát, meggyet és barackot, a Tiszanagyfalu-Virányoson található gazdaságukból.

Örülünk annak, hogy a gazdákkal is baráti kapcsolatban vagyunk, éppúgy, mint ahogy nagyon sok vegán desszert rajongót, Csinta fogyasztó családot ismerünk személyesen. 🙂 Hiszen arra törekszünk, hogy amit csinálunk, lehetőleg mindenkinek jó legyen.

Válassz kedvedre termékeinkből

Családi Csinta csomag

5 820 Ft.-/db

10 db Csinta és 5 db tölcsér együtt - egy családi ajándék - rengeteg gyümölcs együtt!
Ízek: 2 gyömbér, 2 csatni, 2 meggy, 2 birs, 2 szilva, 3 gyümölcsös tölcsér - 1 meggy ,1 gyömbér, 1 szilva - és 2 magos töcsér - 1 mézes 1 chilis

Érdekel!

Szeretnél 10%-os kedvezményt kapni a következő rendelésedből?

Regisztrálj a Csinta hírlevélre és te fogsz először tudni az új akciókról.
Csak két percig tart és ígérjük, nem fogunk sokszor zavarni :)
A feliratkozással elfogadod Adatkezelési Szabályzatunkat.
KÉREM A KUPONOM!
close-link