Vegán karácsonyi finomságok - új Csinta receptjeink
Őszi-téli immunerősítők – a homoktövis
2020 november 11
Miért egyre környezetbarátabb a Csinta? Négy pontban
2021 január 16
Mindet mutatja

Vegán karácsonyi finomságok – új Csinta receptjeink

A Csintákkal a hétköznapokon, de karácsonykor is készíthetsz finom gyümölcsös desszerteket. Előnyük, hogy amellett, hogy mindenkinek ízleni fognak, az alapanyaguk, a Csinta gyümölcslap természetes, nyers, vegán és gluténmentes. Most bemutatjuk frissen kreált receptjeinket, és megismerkedhetsz a Csinta szaloncukorral is.

Egészséges karácsonyi sütemények? Igen, léteznek 🙂

Karácsonykor sokan igyekeznek olyan menüt összeállítani, amivel elkerülhetik a hagyományosabb, nehéz ételeket. Mivel szerencsére sok egészséges fogás is létezik ehhez az ünnephez kapcsolódóan, mint például a halételek, halászlevek, vagy a hagymás krumplisaláta, sokszor a desszert okoz némi fejtörést. Lehetsz a helyes táplálkozás híve, törekedhetsz fogyókúrára, vagy követhetsz mentes diétát, karácsonykor érdemes kipróbálnod a Csintát másképp, desszertté varázsolva 🙂 

Illetve ha bio élelmiszereket keresel ünnepi alapanyagnak, vagy a mindennapokra, nagy segítség lehet a Csinta.

szezámkrémes Csinta

Gyors, könnyű és a gyerekeknek is megy

Az alábbiakban bemutatjuk friss kedvenceinket, válogass közülük nyugodtan, vagy variáld őket! Ha más ízű Csintát használsz, lehet, hogy még jobb lesz a végeredmény! Mi remek tippeket találtunk vegán recept csoportokban, amelyeket kicsit átalakítottunk. Érdemes húsvéti ötleteinkkel is megismerkedni, vagy éppen a nyáron közzétett egészséges és ínycsiklandó receptjeinkkel!

Csinta Bejgli csomag

Egy készletet összeállítottunk, hogy a lehető legegyszerűbben készülhessenek el karácsonyi ízvilágú finomságok. Elsősorban bejglire gondoltunk, de almás pite jellegű édességet is könnyedén csinálhattok a süti készítővel. A csomagban ‘bejglikész’, apróra vágott dió és szárított alma van fűszerekkel és két gyümölcslappal.

A mi alapreceptünk szerint reszelt almával érdemes a tölteléket kialakítani, amit aztán a lapok közé, vagy a feltekert lapba tesztek. Így adalékmentesen és gluténmentesen készíthető el egy hagyományos ünnepi süti, ami akár a vegán karácsonyi menübe is remekül illik. 

Csinta Bejgli fügével

Egy másik tipp a Csinta Bejglire: vegyünk füge lekvárt (fontos, hogy ne legyen nagyon cukrozott), és a lekvárral keverjük össze a töltelék alapanyagot. Ezt kenjük a szárított alma lapra, és tekerjük fel. Nagyon jól harmonizálnak egymással az ízek, és érdekes lehet télen egy kis nyári, meditárran fügés hangulat.

Megjegyzés: ízesítetlen füge lekvárt nem találtunk, így bio füge kompótból, passzírozással készült el ez a süti. Ha találtok lekvárt, úgy egyszerűbb.:) 

aszalt gyümölcslap szaloncukor formában

Csintás bonbon marcipánnal

Receptversenyünk befutója volt az a finomság. Érdekesség, hogy a marcipán egy vegán édesség, amit otthon is elkészíthetünk, hiszen csak hámozott, őrölt mandula, porcukor, víz, és esetleg egy kis keserűmandula-kivonat (vagy rum) kell hozzá.

A recept: Egy réteg Csintára egy réteg vékonyra nyújtott marcipánt teszünk, majd ezt ismételjük, míg elérjük a 2-2,5 cm vastagságot. A tetejére Csinta kerül. Hűtve kis kockákra szeleteljük, és étcsokiba márthatjuk, majd megforgathatjuk darált dióban, ízlés szerint.

Csinta szaloncukor

A nyers gyümölcslapok remekül alakíthatóak – ahogy azt a gyerekek bizonyára tudják minden Csinta kedvelő családban -, így akár szaloncukrot is csinálhatunk belőlük!  Rafiával vagy más anyaggal átköthetjük, miután egy kávéskanálnyi tölteléket beletettünk – akár a Csinta Bejgli töltelékét.

egészséges, vegán desszert

Avokádós-datolyás-banános Csinta süti

Nemcsak karácsonykor, bármikor elkészíthetjük ezt a könnyű, gyümölcsös édességet.

Hozzávalók: banán, datolya, kevés növényi tej és érett avokádóEzeket simára turmixoljuk, és barackos Csintára kenjük. Fontos, hogy a krém elég sűrű legyen, hogy ne folyjon ki és ne ázzon el a gyümölcslap. Palacsinta vagy süti formára is alakítható. 

Karácsonykor is bevethetők mézes Csinta finomságaink!

Bár a méz nem vegán, de az egészséges karácsonyi menü tökéletes részei lehetnek ezek a desszertek.

Szezámkrémes, mézes Csinta süti változat: Mézet teszünk szezámkrémbe (más néven tahini), hogy krémesebb legyen. A lapokat félbevágjuk, vagy a nagyobbakat kis háromszög alakúra vágjuk, egyik végénél megtöltjük, és feltekerjük Csinta- vagy palacsinta formájúra.

Darált diós vagy mandulás,  mézes Csinta süti: Ugyanez darált dióval kevert mézzel is működik, illetve mandulakrémmel.

Mivel nem annyira nedvesek az ilyen típusú töltelékek, ezek a töltött Csinta sütik hosszabb időn megmaradnak.

töltött gyümölcstekercs

 

 

 

Válassz kedvedre termékeinkből

Csinta süti készítő csomag

2990 Ft

Csinta süti készítő csomag 2 almás diós nyers Beiglihez
A csomag tartalma: 2 fahéjas almalap, töltelék: darált diós, szárított almás, fahéjas keverék, recept az elkészítéshez.

Érdekel!

Szeretnél 1000 ft-os kedvezményt kapni a következő 5000Ft feletti rendelésedből?

Regisztrálj a Csinta hírlevélre és te fogsz először tudni az új akciókról.
Csak két percig tart és ígérjük, nem fogunk sokszor zavarni :)
A feliratkozással elfogadod Adatkezelési Szabályzatunkat.
KÉREM A KUPONOM!
close-link