Nyers vegán édességek Húsvétra Csintával
Itt a tavasz, tegyünk még többet a méhekért!
2021 március 2
Csinta a határon is túl – Játék a helyes válaszokkal
2021 április 22
Mindet mutatja

Nyers vegán édességek Húsvétra Csintával

Már többször ajánlottunk Nektek finom Csintás süteményeket, most Húsvétra is felkészültünk egészséges, adalékmentesen készíthető, akár diétásnak is nevezhető sütikkel. Ezekkel biztosan hozzátesztek az egészségetekhez, hiszen ezek a desszertek teljesen természetes összetevőkből rakhatók össze.

A gyerekeknek is jó szórakozás ezeket a finomságokat segíteni elkészíteni. Almát reszelni, mákot és datolyakrémet összekeverni, vagy akár botmixerrel turmixolni – felügyelettel – mindenki tud, és a végeredmény pedig sikerre van ítélve.:) Akár máshogy is variálhatjátok az alábbi recepteket.

A Csinták könnyedén felhasználhatók kreatívan a konyhában. Már korábban is mutattunk Nektek recepteket, mint például krémes Csinta változatokat.

Lássuk is az első édességet, ami hatalmas kedvencünk lett. Egy meglevő vegán receptet alakítottunk egy kicsit át.

Multikulturális Húsvéti süti

Ez egy két rétegű nyers, hűtőben tartandó torta. Ha fagyasztóba teszed, jobb lesz a tartása. Nem igényel sütést, gluténmentes. 

Süti alapréteg: 

2 érett banán

2 bögre kesudió – pár óra előzetes beáztatást igényel (400 g)

kis adag mézzel kevert víz

⅓ bögre friss almalé (100 ml)

250 g datolya – előzetes beáztatást igényel

Ezeket összepürésítjük, majd a kész keverék háromnegyedével megágyazunk a sütinek egy tortaformában. Ez az alapréteg. (Ha túl nedves, még száraz összetevőt – banán, kesudió – igényel.) 

Süti felső réteg:

1 banán

200 gramm eper (vagy több 🙂 )

pár szem datolya – előzetes beáztatást igényel

ízlés szerint őrölt fahéj 

ízlés szerint még cukor, méz, juharszirup

Ezt is összeturmixoljuk, majd az előző keverék maradék negyedével összeforgatjuk. Az alaprétegre rásimítjuk ezt a réteget, és már csak a Csinta hiányzik. Mi a lágyan gyümölcsös ízű almás Csinta lapot tettünk rá, de az bio epres aszalt gyümöcslap talán még jobb lehet. 

Ahogy a képen látszik, középre tettük be a Csinta lapot, de így elég gyorsan felolvadt a képlékeny sütiben (bár ez az ízének jót tett :)), valószínűleg tartósabb a tetején. Mivel az eper gyorsan barnul, ezt az édességet érdemes aznap vagy másnap elfogyasztani, de ez nem fog problémát okozni. 

Íme az eredeti recept is, ezt is kipróbáltuk

Vigyázat, Csinta mentes 😉

Alapréteg

1 ½ bögre mandula (300 g)

2 ½ bögre datolya (500 g)

Középső réteg

2 érett banán

2 bögre kesudió – pár óra előzetes beáztatást igényel (400 g)

½ bögre juharszirup

⅓ bögre friss almalé (100 ml)

1 teáskanál örölt fahéj

Teteje

1 banán

1 bögre áfonya

1 bögre eper

4 datolya

1 ek. juharszirup

1 teáskanál őrölt fahéj

A lényeg itt is ugyanaz. Minden réteg összetevőit tegyük robotgépbe, turmixoljuk külön-külön össze. A középső réteg egynegyedét hagyjuk meg a felső réteg megerősítéséhez, azzal keverjük össze. 

Ha a rétegeket először lefagyasztjuk és úgy tesszük rá a következőt, szép vágható nyers tortánk lesz. 

(Forrásunk a vegán, mindenmentes UFOkonyha oldal volt a Facebookon)

 

Mákos-almás nyers süti mediterrán vonulattal és Csintával

Sütés nélküli édességet szeretnél összedobni a családnak (vagy magadnak)? Olyat keresel, amit lehetetlen elrontani, van egy kis hagyományos, nagymama konyhája-íze, és nemcsak aznap finom? Gluténmentes desszertet kell tálalnod? 

Ajánljuk Neked ezt a Csintásított vegán édességet Húsvétra.:) Felül nagy képben látható.

Mákos réteg

100 g kókuszreszelék

100 g mák

70 g lenmag (nálunk ez kimaradt, de beletehető)

1 kávéskanál őrölt fahéj

100 g áztatott, lecsöpögtetett datolya

Datolya áztatóvize

1 banán

Almás réteg

6 közepes alma

Ha szeretnénk, fahéj ide is

1 evőkanál útifű maghéj

15 g datolya, hasonlóan előkészítve mint fentebb

A mákos réteget szépen összekeverjük, – turmixoljuk, és massza jelleget adunk neki a datolya óvatosan hozzáadagolt áztatóvize segítségével. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a levét kinyomkodjuk belőle. A datolyát leturmixoljuk. Majd az almás réteg összetevőket összekeverjük. 

Az útifű maghéj kicsit szilárdít, és emellett jó, hogy megvettük, mert rengeteg rostanyagot tartalmaz, és méregtelenítő hatású. Még kapszulában is kapható, de mi most megehetjük egy finom sütiben.  

Egymásra tesszük a rétegeket: egy mákos, egy almás, egy mákos.. és így tovább. A tetejére fektetünk egy Csinta lapot, itt inkább almásat (amiből ilyen nagy is van). A kész nyers édesség ízét több banánnal, datolyával eltolhatjuk mediterránabbra, de lehet alapvetően klasszikus almás-mákos jellege is.  

Töltött Szilva Csinta

Izgalmas összetevők találkozása ez a vegán finomság. 

Töltelék: kesudió, ananász, mandulatejjel összedarálva. Szilva Csintába tekerjük bele, mint a palacsinta tölteléket. Mi megszórtuk fahéjjal. 

Csokigolyók Csintával

Egy könnyű, nyers édesség, amit a fentiekhez hasonlóan könnyű összedobni: ledaráljuk a mandulát, az aszalt szilvát, ezt összegyúrjuk kakaóporral, majd beszórjuk a kakaóporral. 

Ez a keverék lehet töltelék is, meggyes, sárgabarackos Csintába.

Boldog Húsvétot kívánunk mindenkinek!

Válassz kedvedre termékeinkből

husvet2021_2

Húsvéti csomagjaink megérkeztek

Csupa egészséges finomság Húsvétra! - Többféle típusban és árban választható

Már megrendelheted a finom Csinta csomagokat, akár csatos üvegben
Különleges, földbe ültethető, fűszernövénnyé váló ceruzával együtt, aminek az árát jótékony célra fordítjuk. Választhatsz az ízek és a ceruzák (pl. napraforgó, kakukkfű, koktélparadicsom) közt is!

Nézz körül a csomagok között:)

Szeretnél 1000 ft-os kedvezményt kapni a következő 5000Ft feletti rendelésedből?

Regisztrálj a Csinta hírlevélre és te fogsz először tudni az új akciókról.
Csak két percig tart és ígérjük, nem fogunk sokszor zavarni :)
A feliratkozással elfogadod Adatkezelési Szabályzatunkat.
KÉREM A KUPONOM!
close-link