Aki egészséges desszert termékeinkkel lefut 100 kilométert
Miért egyre környezetbarátabb a Csinta? Négy pontban
2021 január 16
Itt a tavasz, tegyünk még többet a méhekért!
2021 március 2
Miért egyre környezetbarátabb a Csinta? Négy pontban
2021 január 16
Itt a tavasz, tegyünk még többet a méhekért!
2021 március 2
Mindet mutatja

Aki Csintával lefut 100 kilométert – interjú Kovács Gábor ultrafutóval

Kovács Gábor negyven felett kezdett bele a futásba ultra távokon. Amolyan bevezetésként a Kinizsi 100 túrát gyalogolta le – gyakorlatilag felkészülés nélkül. Az amatőr sportoló arról mesélt, hogy mennyire bevált a számára egészséges desszert termékünk sportolás előtt és közben. Ezzel remélhetőleg ötletet ad azoknak, akik szintén intenzíven sportolnak, és egészséges, természetes ételeket szeretnének közben fogyasztani. Vagy szeretik a Csintát, és most kiderülhet, hogy még futás, biciklizés előtt-alatt is megvan az indok, hogy bekapjanak egyet:)

De a szó innentől Gáboré:

Igazából nekem nincs sportmúltam, kamaszkoromban kajakoztam egy kicsit a Dunán, aztán egy barátom hívására elmentem egy túrára, amiről csak nem sokkal előtte derült ki, hogy 100 km lesz… Azért megcsináltam. Az Ironman volt a következő hasonló ‘mély vízbe ugrás’, egy év felkészülés után csináltam végig 2017-ben, 45 éves koromban.

(megjegyzés: Az Ironman egy triatlonverseny, ami megszakítás nélkül 3,86 km úszás, 180,25 km kerékpározás és egy maratoni távnyi futásból áll.)

Az Ultrabalaton azon aránylag kevés résztvevője közé tartoztál 2018-ban, akik az egész 221 km-es távot végigfutották.

Igen, és szerencsére a közt a hetvenvalahány egyéni induló közt voltam, akik be is értek a célba. Ezzel együtt továbbra is az amatőr sportoló tábort erősítem idehaza.

Nemrég, február elején egy hatalmas távot futottál le, amihez ezúton is gratulálunk. És ezt már egészséged desszert termékeinkkel csináltad végig.

Velencéről futottam el Erdőkertesre a szüleimhez, ez 93 km volt. Már két évvel ezelőtt az Ultrabalatonnál kipróbáltam a Csintát, mint sport táplálékkiegészítőt, és már ott bevált.

Gábor Ultrabalatonra készülő csomagja

Gábor Ultrabalatonra készülő csomagja

Most ezt a 12 órát, amit egy szünettel futottam végig, két zacskó ropival, hat Csintával és egy benzinkúton vett hotdoggal sikerült megcsinálni. Azt tapasztaltam, ha óránként egy-két Csintát szétosztva megeszel, akkor az biztosítja a kalóriát.

Gondolom, azért Te is kipróbáltad az energia zseléket avagy géleket, és más táplálékkiegésztőket?

Igen, de fokozatosan a szárított gyümölcsszelet mellett tettem le a voksomat. Az országúti kerékpározást is nyomom hobbi szinten, amolyan keresztedzésként, ami itt Velencén a környékünkön sokakat megmozgat. A menet közbeni frissítésre a nyeregben ülve nem igazán jó a zselé, mert kifolyik, összezseléz, nehéz megoldani. A Csinta kényelmesebben használható.

Másrészt sok ember gyomra nem igazán bírja a sport zselét, főlegnapi szinten, nagy mennyiségben, másoknak az izotóniás italok nem válnak be. Érdemes kipróbálni minél több dolgot. A Csinta egyáltalán nem mesterséges, tehát ebből a szempontból – hogy nehogy gyorsan vécét kelljen keresni verseny vagy edzés közben – biztosabb választás lehet.

A zabszeleteket én is próbáltam, sőt készítek is magamnak otthon, de őszintén szólva nem túl izgalmas mindig ezekhez visszatérni. Persze mindenki másmilyen, rám az is jellemző, hogy nem szeretek folyamatosan édeset enni. A paradicsomos Csinta nekem ezért tökéletes beválik, mint ‘sportélelmiszer’.

Az energiabevitel terén szerinted jól használható a gyümölcsszelet?

Ennyiben kicsit máshogy működik, tehát inkább palettabővítésre, színesítésre használhatják a szabadidős sportolók. Egy darab nem ad annyi energiát, mint mondjuk egy banán. Több Csintát kell megenni, hogy bevidd ugyanazt. De ez könnyen kivitelezhető, hiszen nagyon könnyű, én sokat fel tudok pakolni. Emellett annyit hozzátennék annak, aki esetleg kipróbálná, a gyümölcstekercs előtte és közben praktikus, sport után fehérjét kell pótolni.

Hogy oldod meg, hogy mondjuk a kerékpáron ülve, menet közben kinyiss egy Csintát?:)

Ez kimondottan egy jó pont a Csintának, mert fél kézzel is ki tudom nyitni, könnyű fogyasztani a nyeregben vagy akár futás közben is. Ha nem fogyott el az egész, vissza lehet hajtani és eltenni addig, amíg meg nem éhezek. Fontos szempont az eredményesség miatt, hogy étkezéssel, frissítéssel ne szakítsuk meg a mozgást, és ezt így lazán meg lehet oldani.

De tudom, sok futó újracsomagolja magának az ételeket például egy verseny előtt, hogy megkönnyítse a táplálkozást, a Csintát is át lehet csomagolni másba, ám lehet úgy fogyasztani, ahogy van.

Minden ízt kipróbálsz egészséges desszert kínálatunkból?

Igen, és azért is ajánlom szeretettel mindenkinek a Csintát edzéshez, versenyzéshez, mert sokféle van belőle, váltogatni lehet az ízeket.

Ha valaki sokat sportol, mondjuk havi szinten 1500 kilométert teker országúton mint amatőr, annak igen sok energiapótlás kell, és nem lehet ugyanazt enni napról napra. Természetesen ezt másokkal együtt ajánlom, és hát mindenkinek ki kell próbálnia, mi válik be, hiszen sokfélék vagyunk. De a Csinta egy nagyon jó és nagyon egészséges opció.

Válassz kedvedre termékeinkből

Bio Chilis magos Paradicsomos Csinta

550 Ft

Különlegesen finom bio szárított, chilis magos paradicsomos lap
Kellemesen pizzás, ámde teljesen természetes íz - igazi remek napközbeni snack, feltöltődés testmozgáshoz is:)
Ez a termékünk a Great Taste díj díjazottja

Érdekel!

Szeretnél 10%-os kedvezményt kapni a következő rendelésedből?

Regisztrálj a Csinta hírlevélre és te fogsz először tudni az új akciókról.
Csak két percig tart és ígérjük, nem fogunk sokszor zavarni :)
A feliratkozással elfogadod Adatkezelési Szabályzatunkat.
KÉREM A KUPONOM!
close-link