A mindentudó gyömbér, amit Csintába teszünk | Vegán snack
Forbes riport – aszalt gyümölcslapjaink még híresebbek
2020 október 10
Adalékmentes finomságaink már a svéd boltokban vannak
2020 november 5
Forbes riport – aszalt gyümölcslapjaink még híresebbek
2020 október 10
Adalékmentes finomságaink már a svéd boltokban vannak
2020 november 5
Mindet mutatja

A mindentudó gyömbér, amit Csintába teszünk

A gyömbér azok közé a nagy gyógyhatású fűszernövények közé tartozik, amelyeket akár naponta fogyaszthatnánk. Immunerősítő hatású, és még rengeteg más téren támogatja a szervezetet, amiket megpróbálunk ebben a cikkben mind felsorolni. És ezt a rendkívül hasznos fűszernövényt – bio formában, adalékmentesen – a vegán snack Csinta tekercsben és tölcsérben is megkóstolhatjuk.

Túlzás nélkül világszerte kultikus

Indiában és Kínában az írásos emlékek alapján i.e. 3000 óta használják a gyömbért – vagyis 5000 éve!

A Dél-Ázsiában termő fűszernek és gyógynövénynek a gyökere hasznosítható, amelyet általában lereszelnek, és ezután sokoldalúan lehet felhasználni. Amit sokan nem tudnak, célszerű héjastól fogyasztani, mivel a hatóanyagok zöme a héjban van benne.

Teaként a gyömbér ősidők óta közismert, akár magában, vagy citrommal-mézzel barátságosabbá téve az ízét. A japán konyhának pedig alapeleme a savanyított gyömbér, amit szusi mellé is adnak.

A gyökér reszelékét belesütik süteményekbe, kenyérfélékbe. A gyömbérkenyeret már a régi görögök is ismerték (de tényleg). A gyömbéres kekszek, sütemények Jamaikától Angliáig mindenhol népszerűek.

Idehaza közismert emellett a gyömbérlikőr, elsősorban ősszel-télen kerül elő. Akár házilag is elkészíthetjük tíz perc alatt, de egy-két hét érleléssel tehető tökéletessé.

De miért ilyen népszerű a gyömbér?

Ez a fűszernövény fokozza az immunrendszer védekező funkcióit, azaz ősszel, télen rendkívül hasznos lehet. A gyulladásokat, és az asztmát is enyhíti a kutatások szerint. Aromaolajként ízületi gyulladásra használható.

Érdemes a hideg idő beköszöntével melegíteni magunkat vele, valósággal belülről fűti a szervezetet. Ha egy kulacs meleg gyömbérteával indulunk kirándulni, és beteszünk egy gyömbéres Csintát is, sokkal jobban fogjuk érezni magunkat – kint lenni a szabadban pedig a hűvösebb évszakokban nagyon jó immunerősítő.

Az emésztésre is jó hatással van a gyömbér, a tengeribetegségtől, hányingertől az étvágytalanságig sok bajon segít.

Emellett – ez egyik legismertebb jellegzetessége – közismert vágyfokozó: Európában sok helyen a gyömbérkenyér afrodiziákumként volt használatos, a menyecskék már a középkorban is sütötték. Olaszországban a fűszernövényt az időskori házasságok boldoggá tételére használták ugyanezen okból.

Csintában a gyömbér – adalékmentesen:)

Kellemes, jóízű, finoman csípős aromája, és nagyon jó élettani hatása miatt mi sem hagytuk ki vegán snack tekercseink hozzávalóiból.

Ősszel, főleg a járványos időszakban, de bármikor máskor is érdemes bekapni egy-egy finom Csintát. Az almaszószba kezeletlen, bio gyömbért keverünk az elkészítésnél.

A gyömbéres tölcsér inkább a nagyobbaknak való, mert kicsit pikáns ízű a gyömbér csípős íze miatt, de gyerekek is szeretik. A tölcsér része lassan, kíméletesen szárított bio almából és gyömbérből van, bio citromlével, fűszerekkel. Belül töltelékként finom szilvát, almát, meggyet tettünk bele.

A gyömbéres tekercs aszalt nyers almából, gyömbérből, frissen facsart citromléből áll, éppígy megőrizve az összes aromát és hatóanyagot.

 

Támadnak az Óriás Csinták

Érdemes erősíteni a szervezetet ezekkel a finomságokkal, amelyek bármikor előkaphatók akár a zsebből is.

Ha óriási adagot szeretnétek ebből a könnyen függőséget okozó, fantasztikus fűszernövényből, gyömbéres uzsonnacsomagot vagy gyömbéres óriás csintát is választhattok! Ez utóbbival egy hatalmas, kiteríthető gyümölcstekercshez juthattok hozzá, ami például remek uzsonna ötletekre sarkallhat – az organikus ételek kedvelőit kreatívkodásra késztetheti a konyhában.

Tipp: Immunrendszer erősítésre a 20 darabos csomagban kapható homoktövises vegán snack Csintákat is nagyon ajánljuk!

Válassz kedvedre termékeinkből

Szállítjuk a heti gyümölcs adagodat :) csomag

5 985 Ft.-/db

7 tekercs és 7 tölcsér együtt! Vitaminadag egész hétre
Ízek: tölcsérek: 2 gyömbér, 2 szilva, 2 meggy, 1 sárgabarack. tekercsek: 2 gyömbér, 1 almacsatni, 1 meggy, 1 szilva, 1 sárgabarack, 1 körte - vagy variáld máshogy :) Rendelésnél rakd be kedvenceidet!

Érdekel!

Szeretnél 10%-os kedvezményt kapni a következő rendelésedből?

Regisztrálj a Csinta hírlevélre és te fogsz először tudni az új akciókról.
Csak két percig tart és ígérjük, nem fogunk sokszor zavarni :)
A feliratkozással elfogadod Adatkezelési Szabályzatunkat.
KÉREM A KUPONOM!
close-link