Októberi programok a családnak | Vegán snack - csinta.hu

10 Izgalmas Októberi Program a Családnak- 2022

Melyiket vigyem uzsonnára? Csinta minta csomag 20x12g
Őszi Uzsonna Nyereményjáték
2022 szeptember 26
Beszélgetés, meseolvasás a Csinta-erő kártyákkal
2022 november 4
Melyiket vigyem uzsonnára? Csinta minta csomag 20x12g
Őszi Uzsonna Nyereményjáték
2022 szeptember 26
Beszélgetés, meseolvasás a Csinta-erő kártyákkal
2022 november 4
Mindet mutatja

10 Izgalmas Októberi Program a Családnak- 2022

Az ősszel nem csak a hűvösebb időjárás köszöntött be, hanem a kiváló családi programok szezonja is! Októberre már nagyjából helyére kerül a családok tanévközbeni heti rutinja, de az időjárás – egy kis szerencsével – még kedvező lehet ahhoz, hogy együtt kimozduljunk otthonról. A Csinta csapatával arra gondoltunk, összeszedünk néhány olyan programot, amelyek a természetbe vagy a kulturális kikapcsolódás világába kalauzolják az egész családot hétvégenként.

Ezeket a programokat Budapesten és környékén látogathatjátok, és találtok köztük kültéri és beltéri kikapcsolódási lehetőséget is, valamint ajánlunk olyan időtöltést is, ami nincsen dátumhoz kötve, így bármikor felkerekedhettek!

Vigyetek magatokkal egy adag elevenséget, kíváncsiságot, és ne feledjétek az egészséges energiautánpótlást sem, néhány Csinta vegán snack bármelyik táskában elfér 🙂

 

 

1. Október 8 – Állatok Világnapja

Október 4-én volt az Állatok Világnapja, ebből az alkalomból pedig országszerte látogathatunk olyan rendezvényekre, melyeket az állatok szeretete ihletett. A világnap jelentősége, hogy felhívja a figyelmet a fajok sokszínűségének megőrzésére, a a házi- és haszonállatok védelmére, illetve a felelős állattartói magatartás fontosságára.

Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint a Tropicarium is külön programsorozattal várja a látogatókat, amelyekről itt tudtok bővebb információt szerezni:

https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2022-10-08-allat-es-novenyszeretet-unnep

https://tropicarium.hu/allatok-vilagnapja-2022/

 

 

 

2. Október 8 – Utazás a Zongorám körül

Az a család is tud miből válogatni, aki ezen a hétvégén inkább kulturális programra látogatna. A Magyar Zene Háza minden hétvégén készül gyermekeknek szóló programokkal, október 8-án délelőtt pedig az Utazás a Zongorám körül elnevezésű családi interaktív zenepedagógiai esemény kerül megrendezésre, 3 éven felül minden érdeklődő számára. Bővebb információt erről a programról itt találtok

https://magyarzenehaza.com/esemeny/utazas-a-zongoram-korul

 

 

3. Október 9 – Belefér egy pici szívbe

Október 9-én vasárnap a budapesti Várkert Bazárban Belefér egy pici szívbe címmel a Grecsó Krisztián verseskötetéből készült interaktív gyerekelőadás a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat. Erre a programra itt tudtok jegyet váltani:

https://varkertbazar.jegy.hu/program/belefer-egy-pici-szivbe-enekelteto-kacagtato-gyerekeloadas-138927

(Vegán snack termékeinket ne felejtsétek otthon!) 🙂

 

 

4. Október 8. – Avarlakók Birodalma

Aki a hétvégén a szabadba vágyik, most szakvezetéssel látogathat el a pilisszentiváni Jági Tanösvényhez. A könnyű séta a család kisebb és nagyobb tagjai számára teljesíthető, miközben avarlakók ismeretlen birodalmába nyerhetünk betekintést. Erre a programra előzetes bejelentkezés szükséges, amelyhez itt találtok elérhetőséget

https://www.dunaipoly.hu/hu/program/avarlakok-birodalma

 

 

5. október 15. – Boccia – bemutató és játék

“A Deák17 Galéria egyedülálló abban, hogy a kortárs művészetet elsősorban a fiatalok számára közvetíti. Fogékonyságra és nyitottságra építve az intézmény hozzájárul egy fenntartható, elfogadó világ és társadalom kialakulásához” – áll a galéria bemutatkozó oldalán.

Az intézményben számos kiállítás mellett interaktív programokon vehetnek részt a látogatók. A világban rejlő sokszínűséget a legkülönbözőbb témákon keresztül mutatják be a szervezők, Október 15-én a Boccia sportágba nyerhetünk betekintést, amelyhez magas szintű precíziós képességekre van szükség, és súlyosan mozáskorlátozott emberek számárai is elsajátítható. A Boccia – bemutató és játék esemény ingyenesen látogtható, itt tudtok bővebben tájékozódni róla:

https://www.deak17galeria.hu/programok/bovvia-bemutato-es-jatek/

 

 

 

6. Október 16. – Hetedhét Táncház

Az egész család szereti a muzsikát és sokszor táncra is perdülnétek? Ha igen, ez a program nektek szól! A Művészetek palotája Hetedhét táncház sorozatában a legkiválóbb muzsikusok, hagyományőrző hangszeres mesterek és táncmesterek segítségével tehetik meg kezdő tánclépéseiket a gyerekek, ismerkedhetnek tájaink hagyományaival: meséivel, játékaival, szokásaival, zenéjével, dalaival és az egyes tájak jellegzetes hangszereivel, nemcsak hallgatóként, hanem a közös játék és tánc résztvevőjeként is. A programra itt tudtok jegyet váltani:

https://mupa.hu/program/csaladi-es-ifjusagi-programok/hetedhet-tanchaz-bukovinai-tancok-es-a-furulya-2022-10-16_12-00-uvegterem

 

 

7. Október 16. – Alkotónap a Magyar Festészet Napja nyomán

A Magyar Festészet Napja október 18., ebből az alkalomból hirdet közös alkotómunkát az Óbudai Kulturális Központ. A rendezvényen gyerekek és felnőttek egyaránt kiélhetik az alkotás iránti szeretetüket, ebben pedig szakmai segítséget is nyújt neki Polyák Aida képzőművészet oktató, és Külüs László Ákos festőművész. Ha alkotni vágytok, erre az eseményre itt tudtok regisztrálni:

https://kulturkozpont.hu/esemeny/alkotonap-a-magyar-festeszet-napja-alkalmabol-4/

 

 

8. Október 22. – Világjáró Gyerekek – Brazília

A D17 Galéria Világjáró Gyerekek programsorozatának következő állomása Brazília. A programon résztvevők Brazília élővilágával és kultúrájával ismerkedhetnek meg, a bemutató után pedig maguk is kipróbálhatják az emblematikus brazil sportot, a Capoeirát. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a program Facebook eseményén tehettek meg:

https://www.deak17galeria.hu/programok/irany-brazilia/

 

 

 

9. Október 29. – Esti vadlibahúzás a Dinnyési-fertőnél

Ez a program egy kicsit távolabb esik Budapesttől, de az élmény megér egy kis utazást akkor is, ha a fővárosból indultok!

A Duna-Ipoly Nemzeti Park weboldalán így írnak a különleges őszi túráról: “Az egyik leglátványosabb esemény az őszi vadlibahúzás, amikor is alkonytájban a Fertő melletti földeken táplálkozó húszezer, vagy még több vadlúd behúz a Fertő biztonságot nyújtó vizére, hogy ott töltse az éjszakát. A program során a vetési ludak mellett 10-14 féle récefajt, 5-6 vadlúdfajt, nagy kócsagot, szürke gémet, rétisast és még sok egyéb madárfajt lehet megfigyelni.”

Előzetes bejelentkezés szükséges a sétához, amelyhez itt találhattok elérhetőséget:

https://www.dunaipoly.hu/hu/program/esti-vadlibahuzas-a-dinnyesi-fertonel

(Vegán snack termékeinket ne felejtsétek otthon!) 🙂

10. Gödöllői Arbopark

A Gödöllői Arborétum nemrégiben megújult és a Gödöllői Arbopark nevet kapta. Bármilyen korosztály számára kellemes lehet egy séta az arborétumban, hiszen babakocsival is látogatható, valamint rövidebb és hosszabb ösvények is elérhetőek, ezért az egész családnak jó kikapcsolódást nyújthat ez a kiruccanás. A területen erdészeti témájú játszótér és és érdekes ismeretterjesztő állomások várják a látogatókat, aki szeretne, az pedig tehet egy utat az arborétumban található kisvasúttal is.

Ez a program nem dátumhoz kötött, hiszen a nyitvatartási időn belül bármikor ellátogathattok az Arboparkba 🙂

https://www.facebook.com/GodolloiArbopark

 

 

Szeretnél 10%-os kedvezményt kapni a következő rendelésedből?

Regisztrálj a Csinta hírlevélre és te fogsz először tudni az új akciókról.
Csak két percig tart és ígérjük, nem fogunk sokszor zavarni :)
A feliratkozással elfogadod Adatkezelési Szabályzatunkat.
KÉREM A KUPONOM!
close-link